Šnenokle

portfolio
Sastojci Količina
Bello organsko mleko 1 l
Jaja 6 kom.
Šećer 8 kašika
Vanilin Šećer 20 g
Pšenični griz 1 kašika
Čokolada za dekoraciju

Način pripreme

1

6 belanaca umutiti posebno u čvrst sneg. Staviti litar mleka sa 2 kašike šećera na vatru da provri.

2

Vaditi nokle kašikom i stavljati ih u kipuće mleko da se malo skuvaju. Okrenuti ih i sa jedne i sa druge strane. Kada su gotove ređati ih u odgovarajuću činiju ili zasebne posude/čaše. Mleko procediti pomoću cediljke, pa vratiti na vatru.

3

Umutiti mikserom 6 žumanaca, 6 kašika šećera, vanilin šećer i griz. Malo vrelog mleka staviti u masu i umutiti, da se kasnije ne bi napravile grudvice. Polako sipati masu u vrelo mleko, mešajući konstantno i na laganoj vatri kuvati 10-tak minuta. Voditi računa da vatra ne bude mnogo jaka, jer će onda jaja da se „preseku“.

4

Kad je smesa gotova sipati je preko noklica. Pre služenja šnenokle dobro ohladiti i ukrasiti po želji.