Pekarove kifle

  • flan_freme_caramel
  • flan_freme_caramel
  • flan_freme_caramel
Sastojci Količina
Bello Organsko mleko 300ml
Svež kvasac 20g
Šećer 2 kašičice
Brašno 650g + 100g za rad i posip
Otopljeni maslac 50g
Jaja 2 kom.
So 1 Kašičica
Susam za posipanje

Način pripreme

1

Šećer staviti u mlako mleko, razmrviti kvasac i ostaviti na toplom mestu, pokriveno salvetom, da nadođe. Brašno (osim 100 grama) prosejati u činiji za mešanje, dodati so, otopljeni maslac, 1 celo jaje i 1 žumace (belance ostaviti sa strane za mazanje).

2

Kada kvasac nadođe, sipati masu u činiju i zamesiti testo. Zamešeno testo pokriti salvetom i ostaviti da naraste, nekih 30 minuta.

3

Nadošlo testo izručiti na radni sto posut brašnom i blago premesiti. Podeliti ga na 6 delova, a zatim svaki deo na dva dela. Testo rastanjiti oklagijom uzduž, a zatim formirati kiflicu i ređati na pleh za pečenje obložen papirom. Ostaviti ih da stoje 30 minuta. Premazati ih zatim umućenim belancetom i posuti susamom. Peći u rerni zagrejanoj na 200C 20 minuta.

Recept preuzet sa bloga Moje Grne