Ljubičasta letnja torta s organskim mlekom

  • flan_freme_caramel
  • flan_freme_caramel
  • flan_freme_caramel
Sastojci Količina
Kora:
Orasi 50g
Mešavina lanenih i čia semenki 50g
Suve Šljive 50g
Kokosovo ulje ili ulje od lešnika/oraha 2 Kašike
Krem:
Bello organic kisela pavlaka 3/4 (jedna ima 150 g)
Bello organic kondenzovano mleko 200g
Sok od pola limuna
Malo Vanile
Kesica Želatina
Voda 40 ml
Eritritol ili stevija po želji
Voćni sloj:
Kupine (ili po želji miks kupina i borovnica) 200g
Voće za ukrašavanje količina po želji
kesica želatina
Bello organic kondenzovano mleko 100g
Eritritol ili stevija opciono

Način pripreme

1

Kora

Sve sastojke sameljite i dobro izmešajte. Dobija se „testo za koru“ koje po gustini podseća na keks-kore. Rasporedite lepo u kalup za tortu s pokretnim obručem.

2

Krem

Prokuvajte želatin i vodu, pa ga ubacite u posudu – dodajte sve ostale sastojke i izmešajte mikserom ili žicom. Probajte da li je dovoljno slatko i korigujte ukus po potrebi. Prespite preko kore i ostavite u frižideru da se dobro ohladi i želira.

3

Voćni sloj

Voće izblendujte pa propasirajte kroz cediljuku da se otarasite eventualnih koščica. Prokuvajte želatin u 40 ml vode, pa dodajte voćni pire i mleko. Baš ako morate stavite i eritritol ili steviju (ja ovaj sloj ne zasladim). Sipajte preko stegnutog krema i sačekajte da se ohladi. Najbolje da prenoći u frižideru jer se servira dobro ohlađeno.

Recept preuzet sa sajta vitkigurman.com