Humus sa jogurtom

  • flan_freme_caramel
  • flan_freme_caramel
  • flan_freme_caramel
Sastojci Količina
Leblebije 350 g kuvane, 170 g sirove
Tahinija 2 kašike
Bello jogurta od organskog mleka 8 kašika
Beli luk 2 čena
Maslinovo ulje 20 ml
So i Biber po ukusu
Kumin 1/3 kašičice, ili po ukusu

Dodaci

Šargarepa, paprika, krastavac, paradajz, pečena ljuta paprika, masline, krekeri ili pita hleb, Bello beli sir

Način pripreme

1

Ako koristite sirove leblebije, veče pre ih potopite u hladnu vodu i ostavite preko noći da se natapaju.

2

Ujutru prospite tu vodu, properite pa nalijte sa novom i stavite da se kuvaju. Kada voda prokuva opet je prospite, nalijte novu, dodajte 1 ravnu kašičicu sode bikarbone i kuvajte dok ne omekša. Ili kuvajte oko 45 minuta pa ugasite ringlu i ostavite leblebije u poklopljenoj šerpi da se natapaju. Pre korišćenja je procedite.

3

U multipraktik stavite kuvane leblebije i tahini pa izmiksajte. Dodajte jogurt i beli luk pa opet izmiksajte. Na kraju, dodajte začine i ulje pa sjedinite.

4

Prebacite u činiju u kojoj ćete služiti humus, po želji pospite pečenim leblebijama i sipajte malo maslinovog ulja. Služite odmah uz dodatke po želji.